PERSBERICHT 2013

Klicken Sie hier für die Deutsche Version von das Pressebericht


PAASFEESTEN IN DE LUTTE

De Lutte – De feestdagen liggen alweer even achter ons, maar wij zijn al weer druk bezig met de volgende feestdagen: Pasen 2013. Al sinds jaar en dag bent u gewend om op 2e paasdag in De Lutte te luisteren naar prachtig mooie muziek tijdens het Poas Bloas Festival. En sinds een aantal jaren is die gelegenheid er ook op 1e paasdag tijdens de Paasparty De Lutte.

PAASPARTY

Op 1e paasdag, zondag 31 maart, staat voor u klaar op het podium in De Lutte 30EuroLive. De laatste jaren de sensatie in het Nederlandse feesttenten en zalen circuit. Van Friesland tot Limburg en van Zuid Holland tot Overijssel. Er is geen locatie waar de jongens van 30EUROLIVE geen diepe indruk achterlaten.

30EUROLIVE is een band waar de muzikanten nog begrijpen waar het om gaat. “Het publiek komt niet voor de band maar de band komt voor het publiek.” Met een onuitputtelijke energie komen de beste songs van heden en verleden voorbij. Genieten van de liveoptredens doen deze 3 topmuzikanten volop. Peter, David en Michiel hebben een missie tijdens elk optreden.” We gaan niet eerder naar huis voordat de tent volledig plat gespeeld is”

Meer informatie vindt u op www.paaspartydelutte.nl en www.30eurolive.nl

POAS BLOAS FESTIVAL

Op 2e paasdag wordt traditiegetrouw een mooi programma vol volksmuziek aan u gepresenteerd. Dit jaar staan als eerste de gastheren, de Lutter Muzikanten, op het podium. Vanaf 12.30 uur staan zij u muzikaal te woord en brengen zij muziek van een hoog niveau in de feesttent. In hun bijna 40-jarige bestaan zijn ze geinspireerd door de ‘Egerländer’ muziek, maar ook spelen zij Böhmische-, Moravanka- en moderne Volksmuziek. Onder leiding van Willem Cageling zullen deze 18 muzikanten en hun zangduo u 90 minuten vermaken met hun gevarieerde repertoire.

Vanaf 14.30 uur staat Krajovjanka voor u klaar. ‘Kraj’ betekent streek/omgeving, waarmee wordt aangetoond dat het hier een streek- of regiokapel betreft. Dat klopt ook wel, de 12 leden zijn afkomstig afkomstig uit Midden – Limburg en Oost – Brabant en bestaat sinds 2001.

Krajovjanka is inmiddels een begrip in de nationale en internationale blaasmuziek wereld. Deze kapel is staat sinds kort onder leiding van Erwin van Rossum, hij heeft deze overgenomen van Nicole Vercoulen.

Om 16.30 uur staat voor u de Bargkapel uit Barchem voor u klaar. Deze kapel, afkomstig uit de Achterhoek, bestaat al ruim 40 jaar. Grote namen in de blaasmuziek hebben onderdeel uitgemaakt van deze kapel of doen dat nog. Geert Sprick en Herman Engelbertinck zijn hier voorbeelden van. Onder leiding van hen, maar ook hun opvolgers, zijn vele prijzen binnengehaald, zowel op regionaal als landelijk niveau.

Sinds 1987 staat deze 23 koppige kapel onder leiding van Willem Jan Jolink, een muzikant uit eigen gelederen. Het is nu een ‘streekorkest’ met leden uit de gehele omgeving. De kapel speelt hoofdzakelijk Egerländer muziek, vaak arrangementen van Ernst Mosch maar ook van Franz Watz en Michael Klostermann, met af en toe Tsjechische nummers. Daarnaast worden ter afwisseling en väak op verzoek ook wel nummers als o.a. "Trumpet-Bolero", "Gloria", "Cherry Pink"en "Sierra Madre del Sur" gespeeld. Daarbij wordt ingespeeld op de wensen van het publiek. De zang wordt verzorgd door Willem Jan Jolink samen met Gera Kock.

Als laatste, vanaf 18.30 uur, staat voor u de Duitse formatie Die Neuen Oberkrainer uit Gronau klaar. Horst Herrmann & Die Neuen Oberkrainer is een dynamische groep, die zich de typische Oberkrainersound ten doel heeft gesteld. Met originele sound en in originele kleding worden Horst Herrmann & Die Neuen Oberkrainer door de binnen- en buitenlandse pers tot een van de meest geliefde muziekgroepen in de huidige oberkrainersector bestempeld.

Het succes van de groep ligt in de eerlijkheid. Horst Herrmann & Die Neuen Oberkrainer bieden een selectie van de muziek van zowel de Originele Oberkrainer Avsenik als hun opvolgers Die Jungen Original Oberkrainer. Met dit repertoire en een gezonde portie Humor zorgen zij voor stemming op vele evenementen en gelden zij als een prachtige afsluiting van een geweldig muzikaal weekend in De Lutte!

Tussen alle optredens door zal Ruud Appelhof, terug van weggeweest, zorgen voor de nodige stemming met zijn Harmonika. Het repertoire van Ruud bestaat vooral uit bekende nummers op de Harmonika van Schürzenjager tot Slavko Avsenik. Maar ook bekende nummer met zang van Marc Pircher of van de Grubertaler. Ruud speel het allemaal.

PAASACTIVITEITEN

Ook dit jaar organiseert Jong Nederland weer het eieren gooien naast de tent. Dit begint om 14.00 uur. Er zijn verschillende categorieën waar op ingeschreven kan worden. Kosten voor het eieren gooien is € 3,- per tweetal. Inschrijven is mogelijk op de dag zelf.

De organiserende Sint Plechelmus Harmonie verwacht ook dit jaar een groot aantal bezoekers in de verwarmde en versierde feesttent. Paasparty De Lutte en het Poas Bloas Festival op 1e en 2e paasdag (31 maart en 1 april) vindt plaats op het evenemententerrein bij dorpshoes “Erve Boerrigter” in De Lutte. Op 1e paasdag is de tent geopend vanaf 20.30 uur. Entree voor deze avond is € 5,-. Kaarten kunnen online in de voorverkoop via www.paaspartydelutte.nl en ’s avonds aan de kassa gekocht worden. Toegang vanaf 16 jaar.

Op 2e paasdag is de tent vanaf 11.30 uur geopend. Het programma start om 12.30 uur en duurt tot 20.30 uur. De entree bedraagt € 10,- per persoon met toegang voor de gehele dag en vanaf 16.30 uur bedraagt de entree € 5,-. Personen beneden de 16 jaar hebben gratis toegang.

Kaarten kunnen online in de voorverkoop via www.poasbloasfestival.nl en overdag aan de kassa gekocht worden. Meer informatie vindt u ook op de website.

Poas Bloas Festival: dat klinkt!

De Lutte, februari 2013