Header PoasBloasFestival 2020

Judaska, een blaaskapel afkomstig uit de regio Venlo, bestaat uit twaalf enthousiaste en ervaren muzikanten. Opgericht in 2002 is het een nog relatief jonge kapel die zich in eerste instantie richt op de Tsjechische blaasmuziek maar ook uitstapjes naar de amusementsmuziek niet schuwt. Omdat de kapel zo klein is, zijn flexibiliteit en kwaliteit gegarandeerd! Ze heeft een eigen klankkleur en karakter en is dus zeker geen kopie van andere kapellen. Omdat de meeste muzikanten meerdere instrumenten bespelen, kan er veel gewisseld worden van muziekstijl. In 2007 bracht Judaska haar eerste CD uit met de pakkende titel ‘Spelen met Noten’. Inmiddels zijn de opnames voor hun 2e CD gestart welke tijdens de jubileumeditie van het jaarlijkse Blaaskapellentreffen wordt gepresenteerd op 2 oktober 2011. Ze waren reeds eerder op het Poas Bloas Festival in 2008 en ook nu kunnen we wederom live genieten van het notenspel van deze topmuzikanten.

Blaaskapel Judaska

Voor meer informatie over de Blaaskapel Judaska
kunt u ook hun eigen website raadplegen:

http://www.judaska.nl

“Willem Cageling & zijn Egerländer Kameraden“ is opgericht in 2009. Deze muzikanten, allen spelend op het hoogste niveau, zijn ware liefhebbers van de originele Egerländer muziek. Dat kun je voelen en horen. Hoogstaande muziek die de echte “Egerländer” liefhebber een BOOST zal geven. Optredend in de originele Egerländer outfit, is dit een lust voor oog en oor.

Logo Willem Cageling

Willem Cageling





 

Programma Paasfeesten De Lutte 2011
De Lutte, evenemententerrein “Erve Boerrigter”

Paasparty De Lutte
1e paasdag – zondag 24 april

 

21:00 uur

Die Powerhosen

 

Entree:

€ 5,- per persoon
Alleen toegang voor personen die
16 jaar of ouder zijn
.

Poas Bloas Festival
2e paasdag – maandag 25 april

 

12:30 uur

Spätshoppen met Willem Cageling
& zijn Egerländer Kameraden

Nederland

Logo Poas Bloas Festival "dat klinkt!"

 

14:30 uur

Blaasorkest Judaska
Venlo (L)

 

16:30 uur

De Lutter Muzikanten
De Lutte

 

18:30 uur

De Bonkenbargkapel
Oldenzaal

 

Intermezzo’s

Theo Keijsers
Horst (L)

 

Entree:

€ 10,- per persoon met toegang voor
de gehele dag. Vanaf 16:30 uur € 5,-

Personen beneden de 16 jaar gratis toegang

PERSBERICHT

PAASFEESTEN IN DE LUTTE


DE LUTTE – Dit jaar wordt voor de 2e keer de Paasparty De Lutte en voor de 27e keer het Poas Bloas Festival georganiseerd.

PAASPARTY
Sinds vorig jaar kan de muziekliefhebber ook op 1e paasdag zijn hart ophalen. Na een succesvolle start vorig jaar, belooft het dit jaar wederom een groot spektakel te worden in de tent op 1e paasdag. Na de Unterhose, die Überhose, die Tote Hose, en vanzelfsprekend die Lederhose komen nu die Powerhosen. “Die Schlagershow mit Stimmungsgarantie van Die Powerhosen!” is de show welke deze avond gepresenteerd wordt. In deze ruim 3 uur durende Schlagershow blazen tien door de wol geverfde muzikanten jouw Duitse muzikale herinneringen door de tent.

Het belooft een feestje te worden waar je volledig uit je bol kan gaan op de allergrootste Bombenhits aus Deutschland zoals Fiësta Mexicana van Rex Gildo, 99 Luftballons van Nena en Skandall im Sperrbezirk van Spider Murphy Gang.

Voor meer informatie over deze avond: www.paaspartydelutte.nl

POAS BLOAS FESTIVAL
Jaar in, jaar uit komen liefhebbers van blaasmuziek op 2e paasdag naar De Lutte om te genieten van blaasmuziek op topniveau. Ook dit jaar is er een uitstekend programma samengesteld door de organisatie, de Sint Plechelmus Harmonie uit De Lutte. Als eerste, om 12.30 uur, maakt Willem Cageling & zijn Egerländer Kameraden zijn opwachting. Daarna zal Blaaskapel Judaska uit de omgeving van Venlo het podium beklimmen. Hierna treden de gastheren, De Lutter Muzikanten, op. Het slotoptreden zal worden verzorgd door de Bonkenbargkapel uit Oldenzaal. De intermezzo’s worden dit jaar verzorgd door Theo Keijsers, virtuoos op de steirische harmonica. Net als vorig jaar vindt rondom de tent het eierengooien en het eieren zoeken plaats.

PROGRAMMA
Het festival wordt om 12.30 uur geopend “Willem Cageling & zijn Egerländer Kameraden”. Deze groep is opgericht in 2009. De muzikanten, allen spelend op het hoogste niveau, zijn ware liefhebbers van de originele Egerländer muziek. Dat kun je voelen en horen. Hoogstaande muziek die de echte “Egerländer” liefhebber een BOOST zal geven. Optredend in de originele Egerländer outfit, is dit een lust voor oog en oor.

Om 14.30 uur zal “Blaaskapel Judaska” het podium beklimmen. Deze 12 enthousiaste en ervaren muzikanten brengen met name de Tsjechische blaasmuziek ten gehore. Omdat de kapel zo klein is, zijn flexibiliteit en kwaliteit gegarandeerd! Ze heeft een eigen klankkleur en karakter en is dus zeker geen kopie van andere kapellen.

Om 16.30 uur begint het optreden van “De Lutter Muzikanten”. Deze groep uit De Lutte is al jaren vaste prik op het Poas Bloas Festival. De blaaskapel heeft een bezetting van 18 muzikanten en een zangduo. Vanaf 1975 werd echter steeds meer de liefde ontdekt voor de 'Egerländer' muziek. Sinds die tijd zijn ze met onze volle overtuiging en enthousiasme geïnspireerd door deze muziek. Het huidige repertoire omvat vier stijlen: Egerländer-, Böhmische-, Moravanka- en moderne Volksmuziek.

“De Bonkenbargkapel” uit Oldenzaal sluit de dag af. Vanaf 18.30 uur zullen zij voor de muziek in de tent zorgen. Hun repertoire bestaat met name uit virtuoze klanken van Böhmische muziek. Dit wordt afgewisseld met klanken van Moravische en lichte muziek. Hun lijfspreuk is “Gangmakers van huis uit”. Laat u op tweede paasdag verrassen door deze muzikale toppers.

Tijdens de podiumwisselingen kunt u genieten van Theo Keijsers, virtuoos op de steirische harmonica. Vanaf zijn elfde speelt hij al harmonica. Sindsdien is de harmonica niet meer weg te denken uit zijn leven.

PAASACTIVITEITEN
Voor de allerkleinsten is er wederom het eieren zoeken. Tussen 13.30 uur en 14.30 uur kan er in teams naar paaseieren gezocht worden. Wie het eerst 10 chocolade-eitjes gevonden heeft, wint een grote chocoladetrofee. Kosten hiervoor zijn € 1,- per tweetal. Het eieren gooien begint om 14.00 uur. Er zijn verschillende categorieën waar op ingeschreven kan worden. Kosten voor het eieren gooien is € 3,- per tweetal. Vooraf inschrijven, voor zowel het eieren zoeken als gooien, is mogelijk via www.poasbloasfestival.nl of op de dag zelf, vanaf 13.00 uur.

De organiserende Sint Plechelmus Harmonie verwacht ook dit jaar een groot aantal bezoekers in de verwarmde en in paassfeer versierde feesttent. Paasparty De Lutte en het Poas Bloas Festival op 1e en 2e paasdag (24 en 25 april) vindt plaats op het evenemententerrein bij dorpshoes “Erve Boerrigter” in De Lutte. Op 1e paasdag is de tent geopend vanaf 20.30 uur. Entree voor deze avond is € 5,-. Kaarten kunnen online in de voorverkoop via www.paaspartydelutte.nl en ’s avonds aan de kassa gekocht worden. Toegang vanaf 16 jaar.

Op 2e paasdag is de tent vanaf 11.30 uur geopend. Het programma start om 12.30 uur en duurt tot 21.00 uur. De entree bedraagt € 10,- per persoon met toegang voor de gehele dag en € 5,- vanaf 16.30 uur. Personen beneden de 16 jaar hebben gratis toegang. Kaarten kunnen online in de voorverkoop via www.poasbloasfestival.nl en overdag aan de kassa gekocht worden. Meer informatie vindt u ook op de website.

Poas Bloas Festival: dat klinkt!

De Lutte, maart 2011

Sponsoren Poas Bloas Festival

  • A1-Aanhangers.jpg
  • AutoWessel.jpg
  • Cafe-Zalencentrum-De-Vereeniging.jpg
  • Denko-ICT.jpg
  • Heebing.jpg
  • LG-De-Monnik-Dranken.jpg
  • Lutters-Kwartier.jpg
  • Riteco.jpg
  • Shelter-Storage.jpg
  • Starlight-Drive-In-Show.jpg