Header PoasBloasFestival 2020

Programma Poas Bloas Festival De Lutte 2016
Sporthal De Luttermolen
2e paasdag – maandag 28 maart

 

13:00 uur

Spätshoppen met De Lutter Muzikanten
De Lutte

Logo Poas Bloas Festival "dat klinkt!"

15:00 uur

Túfaranka
Tsjechië

18:30 uur

Original Baumberger Musikanten
Havixbeck - Duitsland

Entree:

Entree € 20 Euro p.p. in de voorverkoop.

Via de ticketshop op deze website of bij de VVV in De Lutte, Losser en Beuningen.

Kaarten aan de kassa € 23,00.


Personen beneden de 12 jaar gratis toegang.

Op 2e paasdag wordt traditiegetrouw een mooi programma vol volksmuziek aan u gepresenteerd. Ook op de 32e editie kunnen de gastheren, De Lutter Muzikanten, natuurlijk niet ontbreken. Vanaf 13:00 uur staan zij u muzikaal te woord en brengen zij muziek van een hoog niveau. Al meer dan 40 jaren zijn zij geïnspireerd door de ‘Egerländer’ muziek, maar ook spelen zij Böhmische-, Moravanka- en moderne Volksmuziek met verve. Deze 20 enthousiaste muzikanten en hun zangduo gaan u 90 minuten vermaken met hun gevarieerde repertoire. Zo is vanaf het begin van de middag de stemming verzekerd!

De Lutter Muzikanten

Voor meer informatie over De Lutter Muzikanten
kunt u ook hun eigen website of facebookpagina raadplegen:

Website: De Lutter Muzikanten

Facebookpagina: De Lutter Muzikanten

Met blaaskapel Túfaranka uit de Zuid-Mährische plaats Sakvice heeft het Poas Bloas Festival een absolute topper in huis en kan het zich geen beter orkest wensen. Hun temperamentvolle muziek, adembenemende techniek, voortreffelijke zang en kleurrijke klederdracht betekenen voor de liefhebber van deze muziek drie uur lang volop genieten. Túfaranka -een van de beste orkesten in Tsjechië- was in 2006 voor het laatst present in De Lutte. Toen wisten ze de harten te stelen van het publiek en deze rasmuzikanten leggen er alle eer in om het toenmalige succes te overtreffen.

Túfaranka

 

Voor meer informatie over Túfaranka
kunt u ook hun eigen website of facebookpagina raadplegen:

Website: Túfaranka

Facebookpagina: Túfaranka

 

 

 

 

 

 

De afsluiting vanaf 18.30 komt van de Baumberger Musikanten uit het Duitse Havixbeck bij Münster. De blaaskapel staat onder leiding van Peter Jenal. Als klarinettist nam hij in het verleden deel aan een concertreis met de wereldvermaarde Ernst Mosch en zijn Egerländer Musikanten. Momenteel maakt hij deel uit van Ernst Hutter en zijn blaaskapel. Zijn ervaringen in beide orkesten heeft Jenal overgedragen op de Original Baumberger Musikanten. De sound van de Baumberger zorgen voor een fantastische finale van het Poas Bloas Festival in de tot concertzaal omgebouwde sporthal De Luttermolen.

Original Baumberger Musikanten

 

Voor meer informatie over de Original Baumberger Musikanten
kunt u ook hun eigen website of facebookpagina raadplegen:

Website: Original Baumberger Musikanten

Facebookpagina: Original Baumberger Musikanten

 

 

 

 

 

Logo Poas Bloas Festival

De Lutte, maart 2016

INTERNATIONALE BEZETTING POAS BLOAS FESTIVAL MET TÚFARANKA EN BAUMBERGER

DE LUTTE - Túfaranka uit Tsjechië staat dit jaar de planken van het Poas Bloas Festival. Dit orkest geldt als een absolute topper en was in 2006 voor het laatst te gast in De Lutte.

De organisatie is verheugd over de komst van de Tsjechen. “Hier doen we veel liefhebbers van de blaasmuziek een groot plezier mee. Regelmatig krijgen we de vraag wanneer Túfaranka weer naar De Lutte komt. Dat gaat na tien jaar nu weer gebeuren”, aldus Theo Punt. Túfaranka uit Tsjechië, bakermat van de blaasmuziek, is een grote naam. Haar temperamentvolle muziek, adembenemende techniek, voortreffelijke zang en kleurrijke klederdracht betekenen drie uur lang volop genieten. Met de komst heeft het Poas Bloas Festival zich weer verzekerd van een internationale bezetting. Het jaarlijkse blaasevenement op 2e paasdag heeft een rijke geschiedenis op het gebied van de blaasmuziek met deelnemers Nederland, Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk en Slovenië, die het populaire Egerländer, Böhmische, Moravanka of Oberkrainer repertoire vertolken.
De Lutter Muzikanten bijten om 13.00 uur het spits af en laten het beste werk uit hun repertoire van Moravanka, Egerländer en moderne volksmuziek horen. Vervolgens neemt Túfaranka om 15.00 uur drie uur lang het stokje over. De afsluiting vanaf 18.30 tot 20.30 uur komt van de Baumberger Musikanten uit het Duitse Havixbeck bij Münster. De blaaskapel staat onder leiding van Peter Jenal. Als klarinettist nam hij in het verleden deel aan een concertreis met de wereldvermaarde Ernst Mosch en zijn Egerländer Musikanten. Momenteel maakt hij deel uit van Ernst Hutter en zijn blaaskapel. Zijn ervaringen in beide orkesten heeft Jenal overgedragen op de Original Baumberger Musikanten. De sound van de Baumberger zorgen voor een fantastische finale van het Poas Bloas Festival in de tot concertzaal omgebouwde sporthal De Luttermolen.

Het Poas Bloas Festival vindt plaats op ma. 28 maart (2e paasdag) in sporthal De Luttermolen, Kroepsweg in De Lutte van 13.00 tot 20.30 uur. Kaarten à € 20,- zijn vanaf heden in voorverkoop verkrijgbaar op www.poasbloasfestival.nl of bij de VVV kantoren van De Lutte, Losser en Beuningen. Kaarten overdag aan de kassa kosten € 23,-. Vanaf 17.30 uur kaarten à € 10,-, uitsluitend aan de kassa.

Sponsoren Poas Bloas Festival

  • A1-Aanhangers.jpg
  • AutoWessel.jpg
  • Cafe-Zalencentrum-De-Vereeniging.jpg
  • Denko-ICT.jpg
  • Heebing.jpg
  • LG-De-Monnik-Dranken.jpg
  • Lutters-Kwartier.jpg
  • Riteco.jpg
  • Shelter-Storage.jpg
  • Starlight-Drive-In-Show.jpg