Header PoasBloasFestival 2020

De Lutte, maart 2017

Egerländer en sound van James Last op Poas Bloas Festival

Logo Poas Bloas Festival

DE LUTTE – Het komende Poas Bloas Festival laat de sound van James Last herleven. Het vermaarde blaasfestijn biedt daarmee een podium aan een ander muziekgenre.
Het Poas Bloas Festival in De Lutte dankt zijn faam vooral aan het repertoire van de “volkstümliche” blaasmuziek, die haar wortels heeft in de streken Moravië, Bohemen, Slovenië en het Egerland in Midden-Europa. Maar dit jaar klinkt er ook de happy sound van de wereldberoemde orkestleider James Last. De muziek van de in 2015 overleden Duitse musicus is nog steeds ongekend populair en heeft een grote schare fans. Voor de Oldenzalers Marcel Loff en Robert van Goethem aanleiding tot de oprichting van het JL Revival Orchestra, een gelegenheidsorkest dat louter bestaat uit topmuzikanten. Het eerste try-outconcert vorige maand trok een overweldigende belangstelling. Reden voor de organisatie om dit jaar deze bijzondere formatie te programmeren en de speciale klank van de roemrijke James Last op het Poas Bloas Festival een podium te bieden. Maar ook de muziek waarmee het festival groot is geworden, zal niet ontbreken door deelname van De Lutter Muzikanten en de Bonkenbargkapel uit Oldenzaal. Overigens verandert het evenement van locatie. Na twee jaar in sporthal de Luttermolen wordt het festival dit jaar gehouden in zalencentrum de Vereeniging. “We hebben ervaren dat de capaciteit van de sporthal aan de ruime kant is”. De Vereeniging past beter. Muziekliefhebbers bieden we 2e paasdag een mooi programma met egerländer, moravanka en natuurlijk de happy sound van James Last”, aldus de organisatie. Het programma op 17 april, 2e paasdag, begint om 13.00 uur met De Lutter Muzikanten, vervolgens de Bonkenbargkapel en om 18.00 uur het James Last Revival Orchestra. Kaarten voor het Poas Bloas Festival zijn inmiddels in voorverkoop verkrijgbaar à € 15,00 via de website van De Lutter Muzikanten, www.luttermuzikanten.nl en www.poasbloasfestival.nl, de VVV in De Lutte, Losser, Beuningen en Oldenzaal.

Programma Poas Bloas Festival De Lutte 2017
Café - Zalencentrum "De Vereeniging" - De Lutte
2e paasdag – maandag 17 april

 

13:00 uur

Spätshoppen met De Lutter Muzikanten
De Lutte

Logo Poas Bloas Festival "dat klinkt!"

15:30 uur

de Bonkenbargkapel
Oldenzaal

18:00 uur

James Last Revival Orchestra
Nederland

Entree:

Entree € 15,00 Euro p.p. in de voorverkoop.

Via de ticketshop op deze website of bij de VVV in De Lutte, Losser, Beuningen en Oldenzaal.

Kaarten aan de kassa € 17,50.


Personen beneden de 12 jaar gratis toegang.

  

 

“de Bonkenbargkapel” uit Oldenzaal betreed al tweede het podium. Vanaf 15.30 uur zullen zij voor de muziek in de zaal zorgen. Hun repertoire bestaat met name uit virtuoze klanken van Böhmische muziek. Dit wordt afgewisseld met klanken van Moravische en lichte muziek. Hun lijfspreuk is “Gangmakers van huis uit”. Laat u op tweede paasdag verrassen door deze muzikale toppers.

de Bonkenbargkapel

 

Voor meer informatie over de Bonkenbargkapel
kunt u ook hun eigen website of facebookpagina raadplegen:

Website: de Bonkenbargkapel

Facebookpagina: de Bonkenbargkapel

 

 

 

 

 

 

Op 2e paasdag wordt traditiegetrouw een mooi programma vol volksmuziek aan u gepresenteerd. Ook op de 33e editie kunnen de gastheren, De Lutter Muzikanten, natuurlijk niet ontbreken. Vanaf 13:00 uur staan zij u muzikaal te woord en brengen zij muziek van een hoog niveau. Al meer dan 40 jaren zijn zij geïnspireerd door de ‘Egerländer’ muziek, maar ook spelen zij Böhmische-, Moravanka- en moderne Volksmuziek met verve. Deze 20 enthousiaste muzikanten en hun zangduo gaan u 120 min. vermaken met hun gevarieerde repertoire. Zo is vanaf het begin van de middag de stemming verzekerd!

De Lutter Muzikanten

Voor meer informatie over De Lutter Muzikanten
kunt u ook hun eigen website of facebookpagina raadplegen:

Website: De Lutter Muzikanten

Facebookpagina: De Lutter Muzikanten

De afsluiting vanaf 18.00 komt van het James Last Revival Orchestra. Het JL Revival Orchestra bestaat uit 17 professionele muzikanten vanuit heel Nederland. Dit orkest is opgericht door Robert van Goethem en Marcel Loff met het idee de kenmerkende James Last sound en zijn repertoire in stand te houden.

Na een periode van voorbereiden, muziek laten schrijven en de juiste muzikanten bij elkaar krijgen is het nu dan zover; van bekende titels zoals de Too Fat polka, Adelheid, Wienerpraterleben tot solistisch werk als Summertime, Morgens um Sieben of Nature Boy, allemaal staan ze op het repertoire van dit fantastische orkest!

James Last Revival Orchestra

 

Voor meer informatie over het James Last Revival Orchestra
kunt u ook hun eigen website of facebookpagina raadplegen:

Website: James Last Revival Orchestra

Facebookpagina: James Last Revival Orchestra

 

 

 

 

 

E-tickets zijn direct te bestellen via onderstaande ticketshop

U kunt hierbij kiezen uit de volgende betaalmogelijkheden:

      iDeal
     SOFORT Banking (+ € 0,27 betaal kosten)
     Credit Card (+ € 0,84 betaal kosten)

De administratiekosten voor de verwerking van de E-tickets neemt de organisatie voor haar rekening.

Sponsoren Poas Bloas Festival

  • A1-Aanhangers.jpg
  • AutoWessel.jpg
  • Cafe-Zalencentrum-De-Vereeniging.jpg
  • Denko-ICT.jpg
  • Heebing.jpg
  • LG-De-Monnik-Dranken.jpg
  • Lutters-Kwartier.jpg
  • Riteco.jpg
  • Shelter-Storage.jpg
  • Starlight-Drive-In-Show.jpg