Header PoasBloasFestival 2020

De Lutte, februarie 2018

Blech Bizarr op het Poas Bloas Festival in De Lutte

Logo Poas Bloas Festival

DE LUTTE – Op 2e paasdag (maandag 2 april) zullen De Lutter Muzikanten traditiegetrouw het spits afbijten van het Poas Bloas Festival 2018. Net als afgelopen jaar is deze groep enthousiaste muzikanten uit het prachtige kerkdorp De Lutte wederom de organisator van de 34e editie van dit festival. Gezien het bezoekersaantal en de vele positieve reacties vielen de opzet en locatie van het Poas Bloas Festival vorig jaar goed in de smaak bij het publiek. Er is daarom voor gekozen hierop voort te borduren, en het festival zal daarom ook dit jaar plaatsvinden bij Café - Zalencentrum "De Vereeniging", Dorpstraat 7, 7587 AA De Lutte.

Wat dit jaar niet hetzelfde is zijn de uitgenodigde kapellen. Doel van het Poas Bloas Festival is het publiek te laten genieten van blaasmuziek van hoog niveau en diverse stijlen, zodat elke blaasmuziekliefhebber iets van haar of zijn gading kan vinden. Dit jaar zullen De Lutter Muzikanten het spits afbijten en vervolgens zal Blech Bizarr, en als laatste de Grenslandkapel met hun oberkrainergroep het podium betreden.

De Lutter Muzikanten zelf behoeven eigenlijk geen nadere introductie. De kapel is in 1974 opgericht door een aantal muzikanten van de Sint Plechelmus Harmonie uit De Lutte, initiator en organisator van eerdere edities van het Poas Bloas Festival. De Lutter Muzikanten hebben door de jaren heen laten zien en horen tot de top van de Nederlandse blaasmuziek te horen. Net als voor vele andere kapellen is het ook voor De Lutter Muzikanten een uitdaging de bezetting op peil te houden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de muziek. Dat dat nog steeds prima lukt willen ze graag op 2e paasdag laten zien en horen.

Nog relatief jong, maar voor blaasmuziekliefhebbers zeker geen onbekende, is Blech Bizarr. De slogan van de kapel is "Böhmisch geweld uit Nederland", en iedereen die al eens een optreden van Blech Bizarr heeft bijgewoond zal beamen dat dit niet overdreven is. Met vele jaren ervaring bij diverse gerenommeerde artiesten en orkesten zoals Pater Moeskroen, Guus Meeuwis, het Metropoolorkest en de Marinierskapel is er een gemeenschappelijke factor die deze ras muzikanten heeft samengevoegd tot een unieke kapel in Nederland: de liefde voor Böhmische muziek. Zowel als groep en solistisch "Spitzenklasse". De organisatie is zeer verheugd deze kapel te kunnen strikken voor een optreden op 34e editie van het Poas Bloas Festival.

Daar waar je bij Blech Bizarr kunt spreken van "Böhmisch geweld uit Nederland" zou je bij de hekkensluiter van het Poas Bloas Festival 2018 kunnen spreken van "gepast Egerländer geweld uit Overdinkel". De Grenslandkapel vierde in 2017 haar 50-jarig jubileum. Ze behoren daarmee al jaren tot de top van de Nederlands blaaskapellen. Met hun brede repertoire, virtuoze solisten en perfecte geluidstechniek weten ze van elke tent of zaal een feest te maken.

Ook de oberkrainergroep van de Grenslandkapel zal het podium betreden. Zij waren vorig jaar het "huisorkest" van de jubileumtour van RTV Oost, en met recht, want het is één van de beste oberkrainergroepen uit de wijde omgeving, getuige de vele optredens die ze het gehele jaar door verzorgen, al dan niet samen met de Grenslandkapel. Zij zullen u laten genieten van de vrolijke en lichtvoetige klanken die zo kenmerkend zijn voor de oberkrainer muziek.

Sfeer en gezelligheid met blaasmuziek van topniveau, dat is de Grenslandkapel.

Al met al heeft het Poas Bloas Festival genoeg te bieden om iedere blaasmuziekliefhebber een mooie muzikale 2e paasdag te bezorgen. En voor de prijs hoeft u het niet te laten. Kaarten zijn inmiddels in voorverkoop verkrijgbaar à € 15,00 via de website van het Poas Bloas Festival, www.poasbloasfestival.nl, de VVV in De Lutte, Losser, Oldenzaal en aan de zaal.

Sponsoren Poas Bloas Festival

  • A1-Aanhangers.jpg
  • AutoWessel.jpg
  • Cafe-Zalencentrum-De-Vereeniging.jpg
  • Denko-ICT.jpg
  • Heebing.jpg
  • LG-De-Monnik-Dranken.jpg
  • Lutters-Kwartier.jpg
  • Riteco.jpg
  • Shelter-Storage.jpg
  • Starlight-Drive-In-Show.jpg