Header PoasBloasFestival 2020

Logo Poas Bloas Festival

De Lutte, maart 2016

INTERNATIONALE BEZETTING POAS BLOAS FESTIVAL MET TÚFARANKA EN BAUMBERGER

DE LUTTE - Túfaranka uit Tsjechië staat dit jaar de planken van het Poas Bloas Festival. Dit orkest geldt als een absolute topper en was in 2006 voor het laatst te gast in De Lutte.

De organisatie is verheugd over de komst van de Tsjechen. “Hier doen we veel liefhebbers van de blaasmuziek een groot plezier mee. Regelmatig krijgen we de vraag wanneer Túfaranka weer naar De Lutte komt. Dat gaat na tien jaar nu weer gebeuren”, aldus Theo Punt. Túfaranka uit Tsjechië, bakermat van de blaasmuziek, is een grote naam. Haar temperamentvolle muziek, adembenemende techniek, voortreffelijke zang en kleurrijke klederdracht betekenen drie uur lang volop genieten. Met de komst heeft het Poas Bloas Festival zich weer verzekerd van een internationale bezetting. Het jaarlijkse blaasevenement op 2e paasdag heeft een rijke geschiedenis op het gebied van de blaasmuziek met deelnemers Nederland, Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk en Slovenië, die het populaire Egerländer, Böhmische, Moravanka of Oberkrainer repertoire vertolken.
De Lutter Muzikanten bijten om 13.00 uur het spits af en laten het beste werk uit hun repertoire van Moravanka, Egerländer en moderne volksmuziek horen. Vervolgens neemt Túfaranka om 15.00 uur drie uur lang het stokje over. De afsluiting vanaf 18.30 tot 20.30 uur komt van de Baumberger Musikanten uit het Duitse Havixbeck bij Münster. De blaaskapel staat onder leiding van Peter Jenal. Als klarinettist nam hij in het verleden deel aan een concertreis met de wereldvermaarde Ernst Mosch en zijn Egerländer Musikanten. Momenteel maakt hij deel uit van Ernst Hutter en zijn blaaskapel. Zijn ervaringen in beide orkesten heeft Jenal overgedragen op de Original Baumberger Musikanten. De sound van de Baumberger zorgen voor een fantastische finale van het Poas Bloas Festival in de tot concertzaal omgebouwde sporthal De Luttermolen.

Het Poas Bloas Festival vindt plaats op ma. 28 maart (2e paasdag) in sporthal De Luttermolen, Kroepsweg in De Lutte van 13.00 tot 20.30 uur. Kaarten à € 20,- zijn vanaf heden in voorverkoop verkrijgbaar op www.poasbloasfestival.nl of bij de VVV kantoren van De Lutte, Losser en Beuningen. Kaarten overdag aan de kassa kosten € 23,-. Vanaf 17.30 uur kaarten à € 10,-, uitsluitend aan de kassa.

Sponsoren Poas Bloas Festival

  • A1-Aanhangers.jpg
  • AutoWessel.jpg
  • Cafe-Zalencentrum-De-Vereeniging.jpg
  • Denko-ICT.jpg
  • Heebing.jpg
  • LG-De-Monnik-Dranken.jpg
  • Lutters-Kwartier.jpg
  • Riteco.jpg
  • Shelter-Storage.jpg
  • Starlight-Drive-In-Show.jpg