Header PoasBloasFestival 2020

Programma Poas Bloas Festival De Lutte 2018
Café - Zalencentrum "De Vereeniging" - De Lutte
2e paasdag – maandag 2 april

 

13:00 uur

Spätschoppen met De Lutter Muzikanten
De Lutte

Logo Poas Bloas Festival "dat klinkt!"

15:30 uur

Blech Bizarr
Ophemert

18:00 uur

De Grenslandkapel met Oberkrainergroep
Overdinkel

Entree:

Entree € 15,00 Euro p.p. in de voorverkoop.

Via de ticketshop op deze website of bij de VVV in De Lutte, Losser, Beuningen en Oldenzaal.

Kaarten aan de kassa € 17,50.


Personen beneden de 12 jaar gratis toegang.

  

 

Op 2e paasdag wordt traditiegetrouw een mooi programma vol volksmuziek aan u gepresenteerd. Ook op de 34e editie kunnen de gastheren, De Lutter Muzikanten, natuurlijk niet ontbreken. Vanaf 13:00 uur staan zij u muzikaal te woord en brengen zij muziek van een hoog niveau. Al meer dan 40 jaren zijn zij geïnspireerd door de ‘Egerländer’ muziek, maar ook spelen zij Böhmische-, Moravanka- en moderne Volksmuziek met verve. Deze 20 enthousiaste muzikanten en hun zangduo gaan u 120 min. vermaken met hun gevarieerde repertoire. Zo is vanaf het begin van de middag de stemming verzekerd!

De Lutter Muzikanten

Voor meer informatie over De Lutter Muzikanten
kunt u ook hun eigen website of facebookpagina raadplegen:

Website: De Lutter Muzikanten

Facebookpagina: De Lutter Muzikanten

Grenslandkapel-Website-Big-01

 

De Grenslandkapel, afkomstig uit Overdinkel, zal tijdens het Poas Bloas Festival 2018 wederom de finale verzorgen. Deze kapel geniet internationaal grote bekendheid en behoort absoluut tot de top van de Nederlandse blaaskapellen. De Grenslandkapel staat voor kwaliteit en gezelligheid.

Fantastisch amusement
De Grenslandkapel biedt samen met haar Oberkrainergroep een zeer gevarieerd en veelzijdig programma met bekende en gewaardeerde muziekstijlen. Het repertoire bevat originele Egerländer-, Böhmische- en Oberkrainer Muziek, maar ook Tsjechische- en Moravische muziek brengen zij ten gehore.

Virtuoze solistische optredens, show en zang, ondersteund door de fantastische Oberkrainergroep, zorgen ervoor dat de Grenslandkapel telkens weer op een grandioze wijze het publiek tijdens haar optredens weet te boeien.

Grenslandkapel-Website-Big-02Sfeer en kwaliteit
De Grenslandkapel staat voor topkwaliteit. De kapel behaalde reeds diverse successen in binnen- en buitenland. De vele optredens bewijzen dat deze hechte groep telkens weer met sfeer en luistergenoegen volle zalen trekt.

Ook u kunt daarom in De Lutte genieten van een afwisselend muziekoptreden met de mooiste melodieën!

 

Voor meer informatie over de De Grenslandkapel met Oberkrainergroep
kunt u ook hun eigen website of facebookpagina raadplegen:

Website: De Grenslandkapel

Facebookpagina: De Grenslandkapel

Blech Bizarr uit Ophemert betreed al tweede het podium. Vanaf 15.30 uur zullen zij voor de muziek in de zaal zorgen. 

Al vele jaren wordt er door de muzikanten van “Blech Bizarr” muziek gemaakt bij o.a. Pater Moeskroen, Hopp?!, Circusorkest Nederland, Guus Meeuwis, Trompetterkorps de Koninklijke Marrechaussee, Brabants Fietshamonisch Orkest en als vaste invallers bij veel verschillende orkesten en bands zoals Metropoolorkest, Marinierskapel, diverse Musicals van de Efteling en vele anderen.

Van een aantal van hen was de liefde voor Vlado Kumpan bekend: Ernst Mosch en Moravanka waren wel eens gevallen aan de bar, maar tot concrete plannen kwam het echter nooit.

Voor trompettist Vincent van Lent is “Die Reifholzkapelle” uit Boven-Leeuwen het begin geweest van zijn muzikale carrière. Dit is ook de reden dat hij ieder jaar met carnaval deze mannen weer opzoekt en hier werd dan ook het idee geboren om een speciaal optreden tijdens het Fruhshoppen op 13 september 2015 te verzorgen.

Na een goed gesprek met bassist en liefhebber van Egerlander en Tsjechische stromingen Waldo van Wijk werden mooie plannen gesmeed en het werd snel duidelijk dat het niet bij een optreden zou blijven.
“Blech Bizarr” brengt in een kleine bezetting veel solistisch werk met alleen maar muzikanten die zich thuis voelen in het Bohmische. Daarnaast komt er veel traditionele muziek voorbij die de trouwe bezoekers van Oktoberfesten uit volle borst zullen meezingen. Sinds 2015 is er een indrukwekkend repertoire opgebouwd die de liefhebbers van deze muziek omverblaast.

2018 wordt een heel bijzonder jaar voor de mannen en vrouw van Blech Bizarr want dromen komen uit! Om een paar hoogtepunten te noemen: 8 april verzorgen zij het voorprogramma van niemand minder dan Vlado Kumpan in Ubachsberg, 29 juni staan zij op het inmiddels ongelofelijk populaire Woodstock der Blasmusik in Oostenrijk en ze kijken uit naar een machtig mooi optreden tijdens het Poas Bloas Festival!

Laat u op tweede paasdag verrassen door deze muzikale toppers.

Blech Bizarr

 

Voor meer informatie over Blech Bizarr
kunt u ook hun eigen website of facebookpagina raadplegen:

Website: Blech Bizarr

Facebookpagina: Blech Bizarr

 

 

 

 

 

 

De Lutte, februarie 2018

Blech Bizarr op het Poas Bloas Festival in De Lutte

Logo Poas Bloas Festival

DE LUTTE – Op 2e paasdag (maandag 2 april) zullen De Lutter Muzikanten traditiegetrouw het spits afbijten van het Poas Bloas Festival 2018. Net als afgelopen jaar is deze groep enthousiaste muzikanten uit het prachtige kerkdorp De Lutte wederom de organisator van de 34e editie van dit festival. Gezien het bezoekersaantal en de vele positieve reacties vielen de opzet en locatie van het Poas Bloas Festival vorig jaar goed in de smaak bij het publiek. Er is daarom voor gekozen hierop voort te borduren, en het festival zal daarom ook dit jaar plaatsvinden bij Café - Zalencentrum "De Vereeniging", Dorpstraat 7, 7587 AA De Lutte.

Wat dit jaar niet hetzelfde is zijn de uitgenodigde kapellen. Doel van het Poas Bloas Festival is het publiek te laten genieten van blaasmuziek van hoog niveau en diverse stijlen, zodat elke blaasmuziekliefhebber iets van haar of zijn gading kan vinden. Dit jaar zullen De Lutter Muzikanten het spits afbijten en vervolgens zal Blech Bizarr, en als laatste de Grenslandkapel met hun oberkrainergroep het podium betreden.

De Lutter Muzikanten zelf behoeven eigenlijk geen nadere introductie. De kapel is in 1974 opgericht door een aantal muzikanten van de Sint Plechelmus Harmonie uit De Lutte, initiator en organisator van eerdere edities van het Poas Bloas Festival. De Lutter Muzikanten hebben door de jaren heen laten zien en horen tot de top van de Nederlandse blaasmuziek te horen. Net als voor vele andere kapellen is het ook voor De Lutter Muzikanten een uitdaging de bezetting op peil te houden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de muziek. Dat dat nog steeds prima lukt willen ze graag op 2e paasdag laten zien en horen.

Nog relatief jong, maar voor blaasmuziekliefhebbers zeker geen onbekende, is Blech Bizarr. De slogan van de kapel is "Böhmisch geweld uit Nederland", en iedereen die al eens een optreden van Blech Bizarr heeft bijgewoond zal beamen dat dit niet overdreven is. Met vele jaren ervaring bij diverse gerenommeerde artiesten en orkesten zoals Pater Moeskroen, Guus Meeuwis, het Metropoolorkest en de Marinierskapel is er een gemeenschappelijke factor die deze ras muzikanten heeft samengevoegd tot een unieke kapel in Nederland: de liefde voor Böhmische muziek. Zowel als groep en solistisch "Spitzenklasse". De organisatie is zeer verheugd deze kapel te kunnen strikken voor een optreden op 34e editie van het Poas Bloas Festival.

Daar waar je bij Blech Bizarr kunt spreken van "Böhmisch geweld uit Nederland" zou je bij de hekkensluiter van het Poas Bloas Festival 2018 kunnen spreken van "gepast Egerländer geweld uit Overdinkel". De Grenslandkapel vierde in 2017 haar 50-jarig jubileum. Ze behoren daarmee al jaren tot de top van de Nederlands blaaskapellen. Met hun brede repertoire, virtuoze solisten en perfecte geluidstechniek weten ze van elke tent of zaal een feest te maken.

Ook de oberkrainergroep van de Grenslandkapel zal het podium betreden. Zij waren vorig jaar het "huisorkest" van de jubileumtour van RTV Oost, en met recht, want het is één van de beste oberkrainergroepen uit de wijde omgeving, getuige de vele optredens die ze het gehele jaar door verzorgen, al dan niet samen met de Grenslandkapel. Zij zullen u laten genieten van de vrolijke en lichtvoetige klanken die zo kenmerkend zijn voor de oberkrainer muziek.

Sfeer en gezelligheid met blaasmuziek van topniveau, dat is de Grenslandkapel.

Al met al heeft het Poas Bloas Festival genoeg te bieden om iedere blaasmuziekliefhebber een mooie muzikale 2e paasdag te bezorgen. En voor de prijs hoeft u het niet te laten. Kaarten zijn inmiddels in voorverkoop verkrijgbaar à € 15,00 via de website van het Poas Bloas Festival, www.poasbloasfestival.nl, de VVV in De Lutte, Losser, Oldenzaal en aan de zaal.

Sponsoren Poas Bloas Festival

  • A1-Aanhangers.jpg
  • AutoWessel.jpg
  • Cafe-Zalencentrum-De-Vereeniging.jpg
  • Denko-ICT.jpg
  • Heebing.jpg
  • LG-De-Monnik-Dranken.jpg
  • Lutters-Kwartier.jpg
  • Riteco.jpg
  • Shelter-Storage.jpg
  • Starlight-Drive-In-Show.jpg